Καλλιέργειες – Λοιπές εξετάσεις

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΠΡΑΝΩΝ – ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ

Το δείγμα πρέπει να έιναι της ίδιας ημέρας και η συλλογή του να γίνει σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη. Η προσκόμιση του δείγματος πρέπει να γίνει εντός δύο ωρών. Δεν φυλάσσεται στο ψυγείο.

MAYER ΚΟΠΡΑΝΩΝ

Το δείγμα πρέπει να έιναι της ίδιας ημέρας και η συλλογή του να γίνει σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη. Η προσκόμιση του δείγματος πρέπει να γίνει εντός δύο ωρών. Δεν φυλάσσεται στο ψυγείο. Απαγορεύεται για 2 ημέρες πριν και κατά την συλλογή του δείγματος η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ασπιρίνης και σιδήρου.

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Αποχή από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα για 3-6 ημέρες πριν την συλλογη.Η εξέταση γίνεται πάντα με προγραμματισμένο ραντεβού. Η προσκόμιση του δείγματος πρεπει να γίνει μέσα σε 30 λεπτά.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ

ΤΡΙΧΕΣ

Δεν απαιτείται καμία προετοιμασία.

ΔΕΡΜΑ

Την ημέρα της λήψης καθώς και την προηγούμενη δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κρέμα ή λοσιόν πάνω στο δέρμα. Οποιαδήποτε αντιμυκητησιακή αγωγή πρέπει να έχει διακοπεί τουλάχιστον για 20 ημέρες.

ΝΥΧΙΑ

Τα νύχια δεν πρέπει να είναι βαμμένα για τουλάχιστον 4 ημέρες. Επίσης δεν πρέπει να είναι κομμένα για αρκετές ημέρες. Οποιαδήποτε αντιμυκητησιακή αγωγή πρέπει να έχει διακοπεί τουλάχιστον για 20 ημέρες.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Σεξουαλική αποχή για 2-3 ημέρες πριν την λήψη. Την ημέρα της λήψης επιτρέπεται πλύσιμο μόνο εξωτερικά με νερό και σαπούνι (όχι αντισηπτικό). Αποφέυγεται για τουλάχιστον 7 ημέρες η χρήση κολπικών υποθέτων και κολπικής κρέμας.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΟΥΡΗΘΡΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ

Αποχή από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα για 2 ημέρες πριν την συλλογή. Τοπικό πλύσιμο με απλό σαπούνι (όχι αντισηπτικό). Η τελευταία ούρηση θα εχει γίνει 2 ώρες πριν την συλλογή του δείγματος.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΤΥΕΛΩΝ

Τα πτύελα πρέπει να προέρχονται από βαθύ βήχα. Ο ασθενής πρέπει να πάρει δύο βαθιές ανάσες και στην τρίτη να βήξει δυνατά. Η λήψή γίνεται αμέσως σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη.

ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Σεξουαλική αποχή για 2-3 ημέρες πριν την συλλογή. Την ημέρα λήψης επιτρέπεται πλύσιμο μόνο εξωτερικά με νερό και σαπούνι (όχι αντισηπτικό). Η λήψη πρέπει να γίνει ανάμεσα στην 10η και την 16η ημέρα του κύκλου.