ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ (PT), ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΘΡΟΜΒΟΠΛΑΣΤΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ (APTT), ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΘΡΟΜΒΟΠΛΑΣΤΙΝΗΣ (PTT) : ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ 2 ΩΡΩΝ. Η ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ: ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ. Η ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

ΣΑΚΧΑΡΟ : ΑΠΑΙΤΕΙΤΑ 12ΩΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΩΜΕΝΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ (HbA1c): ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

ΟΥΡΙΑ- ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ-ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 12 ΝΗΣΤΕΙΑ

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ-ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ-HDL-LDL-ΑΘΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 12 ΝΗΣΤΕΙΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΠΟΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 12ΩΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

ΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΑ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 12ΩΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

SGOT-SGPT-γ-GT-ΧΟΛΕΡΥΘΡΙΝΗ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 8ΩΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ. ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

ΣΙΔΗΡΟΣ-ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ-ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ-Β12: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 8ΩΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ.

ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΟΛΙΚΟ (Ca) : Η αιμοληψία πρέπει να γίνεται το πρωί, λόγω των ημερήσιων διακυμάνσεων. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ 2 ΩΡΩΝ.

ΧΛΩΡΙΟΥΧΑ (Cl) : Νηστικός πριν την αιμοληψία. Απαγορεύεται για 24 ώρες πριν την αιμοληψία η λήψη διουρητικών, κορτικοστεροειδών, θεοφυλλίνης.

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Zn) : Ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός τουλάχιστον για 8 ώρες πριν την αιμοληψία, η οποία πρέπει να γίνεται πρωί (6 – 9 π.μ.).

ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 8ΩΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ. Η ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ (Τ3,Τ4,TSH,FT3,FT4,ANTITG, ANTITPO): ΠΡΩΙΝΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ, ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

ΘΥΡΕΟΣΦΑΙΡΙΝΗ(TG) : Πριν τη λήψη δεν πρέπει να έχει γίνει βιοψία, χειρουργική επέμβαση, σπινθιρογράφημα και θεραπεία με radioidine για τουλάχιστον 2 εβδομάδες

ΚΑΛΣΙΤΟΝΙΝΗ (CT) : Απαιτείται νηστεία για 8 ώρες. Η λήψη καλό είναι να γίνεται πρωινή ώρα.

ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ (INS), ΠΡΟΪΝΣΟΥΛΙΝΗ : Ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός τουλάχιστον 8 ώρες πριν την αιμοληψία. Συνιστάται πρωινή αιμοληψία.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (GH) : Απαιτείται νηστεία για 8 ώρες και πλήρης ακινησία για 30 λεπτά για αποφυγή του stress.

ΡΕΝΙΝΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΠΩΣΗΣ (ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΥΠΤΙΑ) : Δεν πρέπει για 24 ώρες να λαμβάνονται τα εξής : διουρητικά, αντιυπερτασικά, κυκλική προγεστερόνη, οιστρογόνα, στεροειδή, καφεΐνη.

ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ (5-OH ΤΡΥΠΤΑΜΙΝΗ) : Πρέπει να αποφεύγεται η λήψη για 3 ημέρες φαρμάκων που αναστέλλουν την οξείδαση της μονοαμίνης, ακόμη να αποφεύγονται ντομάτες, μπανάνες, δαμάσκηνα, μελιτζάνες, κάστανα.

ΓΑΣΤΡΙΝΗ: Πρέπει ο εξεταζόμενος να είναι νηστικός τουλάχιστον 12 ώρες πριν την αιμοληψία. Η τιμή της εξέτασης αυξάνεται μετά από γεύμα με ζωικές πρωτεΐνες.

ΑΛΔΟΣΤΕΡΟΝΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΠΩΣΗΣ : Δεν πρέπει για 2 – 5 εβδομάδες να λαμβάνονται τα εξής : διουρητικά, αντιυπερτασικά, κυκλική προγεστερόνη, οιστρογόνα. Πρέπει να ακολουθείται για 3 εβδομάδες φυσιολογική δίαιτα σε νάτριο (100 – 200 mmole/24h).

Δ4 ΑΝΔΡΟΣΤΕΝΔΙΟΝΗ (Δ4Α) : Απαιτείται πρωινή λήψη λόγω της ημερίσιας διακύμανσης των επιπέδων. Καλό είναι να γίνεται τις πρώτες 5 ή τις 15 τελευταίες μέρες του κύκλου.

ΑΝΔΡΕΝΑΛΙΝΗ : Νηστικός και χωρίς να έχει καπνίσει για 4 ώρες πριν την αιμοληψία. Απαγορεύεται για 6 μέρες πριν την αιμοληψία η διατροφή με καρύδια, μπανάνες, καφέ, τσάι, βανίλια, αρωματικά μήλα. Απαγορεύεται επίσης η λήψη των εξής φαρμάκων 3 ημέρες πριν την αιμοληψία : α – μεθυλντόπα, μεθεναμίνη, υδραλαζίνη, αμπικιλλίνη, σουλφοναμίδες.

ΑΝΤΙΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (ADH) : Ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός τουλάχιστον 8 ώρες πριν την αιμοληψία. Η αιμοληψία πρέπει να γίνεται το πρωί.

ΠΑΡΑΘΟΡΜΟΝΗ (PTH) : Ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός για 12 ώρες πριν την αιμοληψία, η οποία πρέπει να γίνεται πρωί (7 – 10 π.μ.).

ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ (PRL) : Η αιμοληψία πρέπει να γίνεται πρωί με την προϋπόθεση ο εξεταζόμενος να έεχει ξυπνήσει 2 – 3 ώρες πριν την αιμοληψία, η χρήση φαινοθειαζίνων, οιστρογόνων, αντιυπερτασικών, αμφεταμινών, α – μεθυλντόπα.

ΦΛΟΙΟΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ (ACTH) : Ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός πριν την αιμοληψία, η οποία πρέπει να γίνεται πρωί (8 – 10 πμ)

Β-ΧΟΡΙΑΚΗ ΓΟΝΑΔΟΤΡΟΠΙΝΗ: Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ 2η ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΟΥΡΑ. ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΟΥΡΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ.  ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ : ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΓΑΖΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΟΛΥΝΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΜΙΟ.  ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 45 ΛΕΠΤΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΟΤΑΝ ΟΥΡΗΣΕΙ, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ. ΔΕΝ ΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΠΡΑΝΩΝ – ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ

ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ. ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΤΟΣ 2ΩΡΟΥ.  ΔΕΝ ΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.

MAYER ΚΟΠΡΑΝΩΝ

ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ. ΔΕΝ ΦΥΛΛΑΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΤΟΣ 2ΩΡΟΥ. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 2 ΗΜΕΡΕΣ.

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3-6 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ. Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ  ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ (ΔΕΡΜΑ, ΤΡΙΧΕΣ, ΝΥΧΙΑ)

ΤΡΙΧΕΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.

ΔΕΡΜΑ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΟΣΙΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΣΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.

ΝΥΧΙΑ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ (ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΟ ΜΑΝΩ) ΓΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ. ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΣΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΧ. ΛΑΚΑ) ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ. ΝΗ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΟΝ ΝΥΧΙ  Ή ΝΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ 2-3 ΜΕΡΕΣ. ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ( ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ), ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.  ΑΠΟΦEΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΜΕΡΕΣ, Η  ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΛΠΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΚΡΕΜΑΣ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΟΥΡΗΘΡΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΠΛΟ ΣΑΠΟΥΝΙ, ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΟΥΡΗΣΗ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ. ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΨΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ (ΠΧ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ). ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ, ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΤΥΕΛΩΝ

ΤΑ ΠΤΥΕΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΒΗΧΑ. Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 2 ΒΑΘΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΝΑ ΒΗΞΕΙ ΔΥΝΑΤΑ. Η ΛΗΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΠΤΥΕΛΩΝ ΜΕ ΣΑΛΙΟ.

ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ 2-3 ΜΕΡΕΣ. Η ΛΗΨΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ( ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ), ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.  ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ 10-16 ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 2ΩΡΟΥ

Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΠΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΟΥΡΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ, ΠΙΝΕΙ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ. ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 2 ΩΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ. ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΤΑ ΟΥΡΑ ΕΝΤΟΣ 1 ΩΡΑΣ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ

ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 24 ΩΡΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΥΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΡΗΣΗ. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΟΥΡΑ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ (πχ 8πμ) ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ, ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ 24 ΩΡΕΣ. ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕΡΟΣ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ,ΚΑΘΌΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ.  EAN ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΟΥΡΩΝ ΓΕΜΙΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ. ΕΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ ΜΑΖΙ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΟΥΡΑ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΗ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ(ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ), ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ, ΜΙΚΡΟΑΛΒΟΥΜΙΝΗ (ΜΙΚΡΟΛΕΥΚΩΜΑΤΙΝΗ), ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΚΑΛΙΟ, ΝΑΤΡΙΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΦΩΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΛΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.

ΟΥΡΑ 2ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΟΞΥΠΡΟΛΙΝΗ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΥΡΩΝ. ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΓΛΥΚΑ, ΠΑΓΩΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΖΕΛΑΤΙΝΗ. ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ: ΤΥΡΙ, ΓΑΛΑ, ΑΦΡΟΓΑΛΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΥΓΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΧΟΡΤΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ.

ΟΥΡΑ 2ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 2-3 ΠΟΤΗΡΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ή ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΟΞΥΠΡΟΛΙΝΗ

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ: ΨΑΡΟΣΟΥΠΕΣ, ΚΟΤΟΣΟΥΠΕΣ, ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΕΣ, ΨΑΡΙ, ΚΡΕΑΣ, ΠΑΓΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΕΛΕΔΕΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ.  ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΓΑΛΑ, ΑΜΥΛΟ, ΤΣΑΪ, ΚΑΚΑΟ, ΚΑΦΕΣ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ (ΕΠΙΝΕΦΡΙΝΗ) – ΝΟΡΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ(ΝΟΡΕΠΙΝΕΦΡΙΝΗ)

ΓΙΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ, Α ΚΑΙ Β ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ, ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β, ΦΑΙΝΟΘΕΙΑΖΙΝΕΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΤΡΟΦΕΣ: ΚΑΦΕΪΝΗ, ΤΣΑΪ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ STRESS.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΛΔΟΣΤΕΡΟΝΗ

ΓΙΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ, ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ, ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ. ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΣΕ Να.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ VMA

ΓΙΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΑΣΠΙΡΙΝΗ, LEVODOPA, AMOXIL, ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ, METHYL-DOPA, ΡΕΖΕΡΠΙΝΗ. ΤΡΟΦΕΣ: ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΪ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΒΑΝΙΛΙΑ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΚΑΚΑΟ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΟΞΑΛΙΚΑ ΟΥΡΩΝ

2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΤΡΟΦΕΣ: ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΑΝΑΝΑΣ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΖΕΛΑΤΙΝΗ, ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΪ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΦΥΣΤΙΚΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΚΑΟ, ΣΟΓΙΑ, ΚΑΡΟΤΑ, ΣΕΛΙΝΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΑΓΓΟΥΡΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΛΑΧΑΝΟ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΕΧΟΛΑΜΙΝΕΣ

ΓΙΑ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ, Α ΚΑΙ Β ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ, ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ, ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β. ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΥΡΩΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΚΑΦΕΪΝΗ, ΤΣΑΪ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΚΑΟ, ΧΥΜΟΙ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΠΑΓΩΤΑ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΒΑΝΙΛΙΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ 17-ΚΕΤΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ (17-KS)

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ, ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ STRESS ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΤΙΖΟΛΗ

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ, ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ACTH. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ STRESS.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΕΦΡΙΝΕΣ-ΝΟΡΜΕΤΑΝΕΦΡΙΝΕΣ

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β ΚΑΙ C, ΔΙΑΜΙΝΗ, ΦΑΙΝΟΘΕΙΑΖΙΝΕΣ, LEVODOPA, AMPICILLIN, ΕΡΥΘΡΟΜΥΚΙΝΗ, ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΙΝΕΣ, ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΪ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΚΑΟ, ΒΑΝΙΛΙΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΜΗΛΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ STRESS.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ

ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ 17-ΥΔΡΟΞΥΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ (17-OHCS)

ΓΙΑ  5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ, ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ, ACTH. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ STRESS.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ 5 ΥΔΡΟΞΥ-ΙΝΔΟΛΟ-ΟΞΙΚΟ ΟΞΥ (5-ΗΙΑΑ)

ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ: ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΑΝΑΝΑΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΚΑΟ.

prosfores

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ